Tinklaraštis

Į ką atkreipti dėmesį, renkantis 3D tomografą?

2020 02 18

Augant odontologijos klinikų pasiūlai, auga ir klientų poreikiai. Pacientai stebi situaciją ir renkasi tą kliniką, kuri gali pasiūlyti aukščiausios kokybės gydymą. Konkurencinga aplinka skatina pasitempti ir vis labiau telktis į paslaugų kokybės gerinimą, siekiant pritraukti lojalių klientų ratą ir tinkamai rūpintis jų burnos sveikata. Šiuolaikinės, kokybiškos odontologinės paslaugos sunkiai įsivaizduojamos be modernios diagnostinės įrangos. Viena iš jų – 3D tomografas. Technologiškai pažangus 3D tomografas padeda gydytojui procedūrą atlikti lengviau, greičiau ir tiksliau. Kyla vienas klausimas – kaip teisingai pasirinkti diagnostinę įrangą ir būti tikram, kad investicija pasiteisins?

NORIU GAUTI PASIŪLYMĄ

Geras tomografas: 3 esminiai reikalavimai

Tikslumas, greitis ir saugumas – šie trys aspektai itin svarbūs tiek gydytojui, tiek pacientui. Aukšta nuotraukų raiška yra kertinis faktorius, siekiant tiksliai diagnozuoti problemą ir taikyti efektyvų gydymą. Žinoma, pacientui ne ką mažiau svarbus ir saugumas, t.y. maža spinduliuotė. Ryškias, kokybiškas nuotraukas ir mažą radiacijos dozę padeda suderinti tam tikros tomografo savybės. Siekiant tikslumo ir saugumo, pirmiausia reikėtų atkreipti dėmesį į židinio taško dydį. Naujos kartos X-ERA tomografas turi vos 0,2 mm židinio tašką, kuris sukuria didesnės raiškos vaizdus su mažiau šešėlių, o spindulių dozė yra sumažinama. Tikslumui svarbios ne tik kokybiškos nuotraukos, bet ir plačios diagnozavimo galimybės: naudojantis X-ERA tomografu, yra galimybė sujungti dvi 3D nuotraukas į vieną. Taip pat, galima naudotis daugiasluoksniu panoraminės nuotraukos skenavimu, kuris leidžia koreguoti neteisingo paciento pastatymo klaidas net ir užfiksavus vaizdus, taip sumažinant pakartotino skenavimo riziką.

Renkantis 3D tomografą, taipogi pravartu atsižvelgti į skenavimo greitį. Greitis padeda ne tik sutaupyti laiko, bet ir išvengti keblumų ir klaidų. Su X-ERA tomografu, 360 3D skenavimas trunka vos 12 sekundžių. Tokiu būdu apsidraudžiama nuo paciento sujudėjimo ir sumažinami metalo atspindžiai.

 

Implantavimo-protezavimo specialistas Raimondas Savickas

Gydytojų patirtis naudojant X-ERA tomografą

Savo įžvalgomis ir patirtimi naudojantis inovatyviu X-ERA tomografu dalinasi implantavimo-protezavimo specialistas Raimondas Savickas. Kaip gydytojui sekasi 3D tomografą pritaikyti kasdienėje praktikoje ir kokią naudą šis aparatas sukuria?

„Kai nusprendėme įsigyti panoraminį 3D rentgeno aparatą, visų pirma stengėmės surinkti kuo daugiau informacijos apie tai, kuo šio tipo aparatai skiriasi vienas nuo kito. Skaitėme ne gamintojų ir pardavėjų lankstinukus, o mokslinius straipsnius, nagrinėjančius fizikinius aspektus ir jų sukeliamas klinikines pasekmes, bendravome su gamintojais. Siekėme rasti aparatą, kuris būtų suderinęs du technologiškai sunkiai suderinamus dalykus – galėtų išgauti didelę vaizdo raišką su kuo mažesne rentgeno spindulių doze.

Išsiaiškinome, kad vienas iš svarbiausių fizikinių parametrų, darančių įtaką vaizdų aiškumui, kuris išgaunamas skirtingais aparatais – tai židinio taško dydis. Kuo jis mažesnis, tuo ryškesni vaizdai gaunami, o spindulių dozę galima atitinkamai sumažinti. Taigi, mes ieškojome ne tradicinio, bet labai novatoriško aparato. Tai buvo pagrindinė priežastis, dėl kurios pasirinkome Japonų kompanijos Yoshida panoraminį 3D rentgeno aparatą X-ERA. Kitos svarbios priežastys – kompaktiški gabaritai, itin paprastas valdymas, gaunama daugiasluoksnė panoraminė nuotrauka su galimybe pasirinkti ryškiausią panoraminės nuotraukos variantą, didelės raiškos endodontinė 3D funkcija ir patikimas vietinis atstovas, su kuriuo bendradarbiaujame jau daugelį metų.“

NORIU GAUTI PASIŪLYMĄ

 

Daugiau informacijos:






Projektų vadovė Vaida Kirstukaitė 
Mob. tel.: +370 620 77800
El. paštas: vaida@mardentas.lt