Tinklaraštis

3D rentgenas medicinoje. Kuo jis naudingas pacientui?

2022 05 24

Nors šiuolaikinei medicinai būdinga nuolatinė kaita, nuostabu tai, kad praėjus daugiau nei šimtui metų, fizikos profesoriaus W.K. Rentgeno atrasti spinduliai išlieka viena svarbiausių diagnostinių priemonių šiuolaikinėje medicinoje bei odontologijoje. Radiologinės priemonės, kuriuose naudojami rentgeno spinduliai, vis dar yra populiarus neinvazinis ir neskausmingas būdas pamatyti vidines žmogaus struktūras ir tiksliai diagnozuoti įvairias ligas.

Nors rentgeno spinduliai yra naudojami diagnozuojant įvairius negalavimus, odontologijoje ypač populiarus 3D rentgenas. 3D kompiuterinė tomografija – tai tiksliausias diagnostikos metodas, taikomas šiuolaikinėje odontologijoje. Jis naudojamas tada, kai 2D vaizdo pagalba padarytos įprastos dentalinės ar panoraminės nuotraukos nepakanka. 3D nuotraukos odontologui suteikia išsamią informaciją apie danties ar žandikaulio būklę, kaulo tankį, plotį ir aukštį, dantų šaknis, padeda įvertinti svarbias anatomines struktūras, diagnozuoti periodonto patologiją, dantų šaknų skilimus ir kitas problemas. Tai tikras pagalbininkas, kai reikia nuspręsti, kokių odontologinių procedūrų pacientui prireiks. Pasitelkus 3D kompiuterinę tomografiją, galima ir tiksliai įvertinti gydymo rezultatą bei įvykusius pokyčius.

Odontologijos klinika, naudojanti profesionalų 3D rentgeno aparatą, garantuoja ne tik kokybišką savo specialistų darbą, bet ir naudą klientui bei puikius jų atsiliepimus. Įmonėje „Mardentas“ prekiaujame Premium klasės panoraminiu rentgeno aparatu „X-ERA MF“ su 3D funkcija. Rentgeno aparatas „X-ERA MF“ ypatingas tuo, jog vos 0,2 mm jo židinio taškas sukuria švarias, ryškias, itin aukštos raiškos 3D nuotraukas, skirtas pačioms įvairiausioms klinikinėms indikacijoms. Specialiai sutrumpintas skenavimo laikas sumažina pacientui tenkantį krūvį, kas leidžia odontologui 3D rentgenografiją įtraukti į jo kasdienę praktiką.

Šis rentgeno aparatas tinka naudoti šioms panoraminėms projekcijoms: standartinei panoraminei projekcijai, dalinei panoraminei projekcijai, smilkininio žandikaulio sąnario projekcijai, vaikiškai panoraminei projekcijai.

Jei susidomėjote panoraminiu rentgeno aparatu „X-ERA MF“ su 3D funkcija, kviečiame susisiekti su įmonės „Mardentas“ atstovais, kurie suteiks nemokamą konsultaciją apie šį modernų Premium klasės įrenginį.